Een overzicht van de beste Indonesische restaurants in Nederland

Gwendo Food

 

Als u op zoek bent naar heerlijk Indonesisch en Indisch eten, is de Nederlandse hoofdstad een uitstekende plek om te bezoeken. Amsterdam heeft een bloeiende gemeenschap van Indonesiërs die naar de stad zijn geëmigreerd op zoek naar een beter leven. Hun culinaire bijdragen drukken nu ook hun stempel op de Nederlandse samenleving. Indonesisch eten kent vele vormen op het eiland Java. Tot de basisgerechten behoren rijst met pindasaus, saté, soto ayam (kippensoep), nasi lemak (gezoet rijstdessert) en iced teh tarik (thee met citroen). Overal in het land zijn restaurants te vinden die gespecialiseerd zijn in elk van deze gerechten. Ze komen echter het meest voor in stedelijke gebieden zoals Jakarta en Bandung, waar grote concentraties Indonesiërs wonen.

Rijst met pindasaus

Rijst met pindasaus is een hoofdbestanddeel van de Indonesische keuken. Aangezien de pindaplant inheems is in het land, eten Indonesiërs al sinds de oudheid pindapasta. Maar pas in de 19e eeuw werd rijst aan dit gerecht toegevoegd. De pindasaus wordt gemaakt met kokosmelk en geserveerd met gestoomde rijst. Om de saus te maken wordt de pindapasta gemengd met kokosmelk, kruiden en suiker. Het kan worden geserveerd als bijgerecht of op zichzelf.

Saté

Saté is een pittig rundvleesgerecht afkomstig van het Indonesische eiland Sumatra. Rundvlees kan lastig zijn voor Indonesiërs vanwege hun voorkeur voor vet rundvlees. Bij contacten met andere landen zijn ze vaak verbaasd dat saté in Europa geen gangbaar gerecht is. Saté kan worden geserveerd als sandwich of gewikkeld in pitabrood. Het wordt vaak geserveerd met een satésaus op basis van pinda's.

Kippensoep

Indonesiërs houden van kippensoep omdat ze geloven dat het hun lichaam reinigt en de vloeistoffen in balans brengt. Dit kan worden toegeschreven aan het hete klimaat in veel districten van het land waar de mensen onder moeilijke omstandigheden leven. De bouillon van kippensoep wordt gemaakt door kippenbotten, groenten en kruiden te laten sudderen tot de bouillon dik wordt. De soep kan warm of koud worden opgediend.

Hoe kies je een Indonesisch restaurant in Amsterdam?

De beste Indonesische restaurants in Amsterdam zijn de restaurants die authentieke gerechten uit het land serveren. Dit betekent echter niet dat u plaatsen met fusiongerechten moet vermijden. Het is belangrijk om een restaurant te vinden dat een breed scala aan verschillende Indonesische keukens aanbiedt. U moet ook op zoek gaan naar een restaurant dat een verscheidenheid aan veganistische, vegetarische en glutenvrije opties biedt. Zorg er ten slotte voor dat het restaurant schoon en goed onderhouden is.